Jak si u nás vybrat víno, pokud neznáte gruzínské odrůdy? Mrkněte zde.
Máte své oblíbené evropské odrůdy a hledáte gruzínské víno v podobném stylu? Zde Vám poradíme.
Vlastnosti: Suché oranžové víno vyráběné kachetinskou metodou z hroznů odrůdy Rkatsiteli. Kakhuri zraje 5 měsíců spolu se slupkami. Víno medové bravy s velice bohatým buketem. Prim hrají tóny grapefruitu a jasmínu s nádechem máslového brioše a bylinek. Díky metodě výroby je v Kakhuri cítit jemná tříslovina. Ideální víno, které zahřeje při chladných zimních večerech.
Oranžové víno je nutné servírovat při teplotě 18-20 °C stejně jako víno červené. Toto víno nezrálo v qvevri nádobách.
Doporučujeme párovat například s husími játry.
Láhev: Na etiketě najdete malbu gruzínského malíře Gizo Khubua.
Na zdraví!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.