Jedná se o vína s nejmenším obsahem zbytkového nezkvašeného cukru. Suché víno totiž obsahuje maximálně 4g zbytkového cukru na litr. Pokud je rozdíl mezi celkovým množstvím kyselin přepočtených na kyselinu vinnou a mezi zbytkovým cukrem menší než 2g na litr, může obsahovat suché víno až 9g zbytkového cukru. To je však jediná výjimka. Suchá vína bývají kyselejší s výraznější chutí.
Nejprodávanější
Značky

Čteme [Kachuri] Gruzínské oranžové suché víno. Víno nezrálo v qvevri nádobách Region: Kachetie

Čteme [Cinandáli] Gruzinské bílé suché víno Kupáž: 50% Rkatsiteli a 50% Mtsvane

Čteme [Rkatsiteli Kvevri] Exkluzivní naturální bílé suché víno vyráběno tradiční gruzínskou Kvevri metodou, která je zapsána na seznamu UNESCO. 8 měsíců zrálo v sudech z...

Čteme [Cinandáli Cinapáry] Gruzínské bílé suché cuveé. 6 měsíců zrálo v sudech z kavkazského dubu. Region: Kachetie

Čteme [Mcváne Kvevri] Exkluzivní naturální bílé suché víno z 26 let staré révy vyráběno tradiční gruzínskou Kvevri metodou, která je zapsána na seznamu UNESCO.

Porovnejte dvě vína rozdílných ročníků. Rkatsiteli Tsinapari 2019 Rkatsiteli Tsinapari 2020

Čteme [Kisi Kvevri] Exkluzivní naturální bílé suché víno vyráběno tradiční gruzínskou Kvevri metodou, která je zapsána na seznamu UNESCO. 12 měsíců zrálo v sudech z kavkazského...

Čteme [Chichvi] Prvotřídní suché bílé víno zrající 6 měsíců v sudech z francouzského dubu Region: Kachetie