Značka: Mosmieri

Saperavi Kvevri Mosmieri suché autentické červené víno

2 hodnocení
460 Kč
Skladem (>6 ks)

Čteme [Saperavi Kvevri]

Exkluzivní naturální červené suché víno vyráběno tradiční gruzínskou metodou, která je zapsána na seznamu UNESCO.

 

Můžeme doručit do:
9.5.2024
Kategorie: Červená vína
Odrůda: Saperavi
Druh výrobku: Červené víno
Obsah cukru: Suché
Ročník: 2018
Obsah alkoholu: 14% obj.
Zbytkový cukr: 2,75g/dm³
Obsah kyselin: 6,7g/L
Objem: 0,75 l
Servírujte při teplotě: 14-16°C
Země původu: Gruzie
Výrobce: LLC Mosmieri
Značka: Mosmieri
Alergeny: Obsahuje oxid siřičitý

Jak si u nás vybrat víno, pokud neznáte gruzínské odrůdy? Mrkněte zde.

Máte své oblíbené evropské odrůdy a hledáte gruzínské víno v podobném stylu? Zde Vám poradíme.

 

Kvevri víno: Jedná se o víno vyrobené tradiční gruzínskou metodou, která je stará už 8 tisíc let. Je to tedy nejstarší archeologicky doložená metoda výroby vína vůbec. Z tohoto důvodu je také Gruzie považována za kolébku vinařství. Kvevri jsou velké keramické nádoby mohou mít až 5000 litrů), které se zakopávají do země. Vinný mošt se z bobulí vymačkává šlapáním (podobně jako když se šlape zelí) a poté je i se slupkami a jadérky vložen do kvevri nádob, kde s nimi fermentuje. Díky tomu si víno zachová nejen všechny vitamíny a antioxidanty, ale především má mnohem výraznější vůni, chuť i barvu.

Metoda výroby vína - Kvevri byla v roce 2013 zapsána na seznam světového kulturního dědictví - UNESCO.

Vlastnosti: Mosmieri SAPERAVI QVEVRI je suché červené víno vyrobené z autochtonních hroznů Saperavi. Ručně sbírané hrozny jsou lisované, macerovány a fermentovány se slupkami a semínky v qvevri po několik měsíců podle kachetinské metody výroby vína.

SAPERAVI QVEVRI má intenzivní tmavě granátovou barvu a vyvážený a harmonický buket zralých třešní a švestek s dlouhotrvající dochutí. Je to plné víno s výraznými tříslovinami typickými pro qvevri vína. Skvěle se hodí k masovým jídlům z červeného masa.

Jídlo: Saperavi Kvevri se hodí k těžším kořeněným jídlům jako je steak nebo grilované maso. 

Na zdraví!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: