Tsinapari
Tsinapari – Gruzínské víno s příběhem
Tsinapari není jen značkou, ale příběhem propojení Berlína a Gruzie. Vinný dům Tsinapari byl založen v roce 2003 v Berlíně Alexejem Schreinerem, původně jako "Wine House Grusignac". Od roku 2018 nese hrdý název Tsinapari – slovo, které v gruzínštině evokuje hostinu, radost a sdílení.
Tsinapari exkluzivně dováží vína z legendární gruzínské vinařské oblasti Kindzmarauli, kde se víno vyrábí nepřetržitě od roku 1533. Hlavní důraz je kladen na tradiční qvevri vína – zrající v hliněných amforách zakopaných v zemi, jak velí osmitisíciletá tradice.
V sortimentu najdeš přes 50 druhů vín a pálenek, včetně unikátů jako Kindzmarauli, Khvanchkara nebo Tsinandali. Každá láhev je autentickým otiskem gruzínského terroiru. Značka navíc nabízí ručně malované dárkové krabice a originální vývrtky – ideální pro milovníky vína i jako dárky.
Tsinapari je držitelem titulu Best Wine Importer for Georgia (Berliner Wein Trophy) a mnoha zlatých medailí. Objev víno, které spojuje Evropu s Kavkazem.
Výpis produktů
Čteme [Alazány vely] Polosladké červené víno z gruzínského údolí Alazani s tóny třešní a malin. Perfektní k sýrům a dezertům.
Čteme [Saperavi] Suché červené víno z Gruzie s třešňovým buketem a lehkou ovocnou chutí. Nízké kyseliny a jemnost, ideální k těstovinám a sýrům. Region: Kachetie
Čteme [Gageláni] polosuché červené víno z odrůdy Saperavi, tmavě červená barva, vůně bobulí a švestek, plná chuť s jemnými vanilkovými tóny. Region: Kachetie
Čteme [Alazány vely] Polosladké bílé víno z údolí Alazani v Gruzii, s vůní zralých jablek a nádechem skořice. Ideální k pikantním jídlům či dezertům. Region: Kachetie
Čteme [Kvareli] suché červené víno s tóny červeného ovoce, koření a čokolády. Ideální k masu, zvěřině a sýrům. Region: Kachetie
Čteme [Mukuzáni] Suché červené víno s harmonickou chutí, tóny zralého ovoce a vanilky. Zrálo 2 roky v dubových sudech. Ideální k hovězím steakům. Region: Kachetie
Čteme [Cinandáli] Suché bílé víno z Gruzie s květinovými tóny, zelenými jablky a jemnou kyselinkou. Ideální k bílému masu a lehkým pokrmům. Kupáž: 70% Rkatsiteli a 30% Mtsvane
Čteme [Gageláni] polosuché bílé víno z odrůdy Rkatsiteli. Zlatavá barva, vůně vanilky a zelených jablek, vyvážená chuť s jemnou kyselinkou. Ideální k ovocným dezertům.
Čteme [Durudži] suché červené víno z odrůdy Saperavi a Cabernet Sauvignon, zrající 12 měsíců v sudech z kavkazského dubu. Plné tělo s tóny borůvek, švestek a tabáku....
