Bestseller
Značka: Shavi Jikhvi

Saperavi Kvevri Shavi Jikhvi suché autentické červené víno

33 hodnocení
555 Kč 740 Kč / 1 l
Skladem (>6 ks)

Čteme [Saperavi Kvevri]

Exkluzivní naturální červené suché víno vyráběno tradiční gruzínskou metodou, která je zapsána na seznamu UNESCO.

3 měsíce zrálo v sudech z kavkazského dubu.

Můžeme doručit do:
23.8.2022
Kategorie: Červená vína
Odrůda: Saperavi
Druh výrobku: Červené víno
Obsah cukru: Suché
Ročník: 2017
Obsah alkoholu: 13,5% obj.
Zbytkový cukr: 3,1g/dm³
Obsah kyselin: 4,9g/L
Objem: 0,75 l
Servírujte při teplotě: 14-16°C
Země původu: Gruzie
Výrobce: JSC Corporation Kindzmarauli
Značka: Shavi Jikhvi
Alergeny: Obsahuje oxid siřičitý

Jak si u nás vybrat víno, pokud neznáte gruzínské odrůdy? Mrkněte zde.

Máte své oblíbené evropské odrůdy a hledáte gruzínské víno v podobném stylu? Zde Vám poradíme.

 

Kvevri víno: Jedná se o víno vyrobené tradiční gruzínskou metodou, která je stará už 8 tisíc let. Je to tedy nejstarší archeologicky doložená metoda výroby vína vůbec. Z tohoto důvodu je také Gruzie považována za kolébku vinařství. Kvevri jsou velké keramické nádoby mohou mít až 5000 litrů), které se zakopávají do země. Vinný mošt se z bobulí vymačkává šlapáním (podobně jako když se šlape zelí) a poté je i se slupkami a jadérky vložen do kvevri nádob, kde s nimi fermentuje. Díky tomu si víno zachová nejen všechny vitamíny a antioxidanty, ale především má mnohem výraznější vůni, chuť i barvu.

Metoda výroby vína - Kvevri byla v roce 2013 zapsána na seznam světového kulturního dědictví - UNESCO.

Vlastnosti: Saperavi Kvevri od Shavi Jikhvi je víno, které je bezesporu excelentní reprezentant kvevri vín. Je vyráběno z nejlepších ručně sbíraných hroznů ze starých vinohradů, které plodí hrozny výrazné chuti.

Už jeho koncentrovaná vůně pečených švestek, rozinek a vařených lesních plodů je předzvěstí neopakovatelného zážitku z pití vína.  

Ovocnou chuť pěkně dokreslují lehké tóny dubu, které víno má díky 3 měsícům zrání v sudech. Saperavi má příjemný ocas se sladkým nádechem, který připomíná marmeládu z lesního ovoce.

Jídlo: Saperavi Kvevri se hodí k těžším kořeněným jídlům jako je steak nebo grilované maso. 

Na zdraví!

Nevyplňujte toto pole:
SS Avatar autora Netušili jsme, co od toho čekat, nakonec super! 6.12.2020 21:31
Jako obvykle jsme si zkusili přivonět a na jazyk ještě studeného vína hned po nalití do skleniček. Jako obvykle, takového barbarské podávání víno degraduje nehorázným způsobem. Poté, co se víno nechalo vyvětrat a nabylo teplotu doporučenou při podávání, cca dvacet minut při pokojové teplotě, změnilo se na lahodný nektar naprosto jiné vůně a chuti. Gruzie!!!! Mana nebeská. Jožiši to bylo mňamulózní!!!!!
Odpovědět
JS Avatar autora skvele vino 9.1.2018 19:57
Vino je uzasne. Vyrabene bio metodou, bez chemie, proste lahod. Bohuzel je po nem velka poptavka takze ho je malo ale vinazgruzie.cz vzdycky mely :)
Odpovědět
TO Avatar autora Prvni kvevri vino, ktere jsem kdy pil 13.12.2017 10:43
Zdravim, bylo to velmi vyborne, krasne aromaticke vino. Jako student to neni zrovna vino, ktery bych si mohl doprat casto, ale na nejaky vyznamnejsi pripitek se skvele hodi.
Odpovědět

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení