Doprava zdarma

Chveneburi Kvevri Shavi Jikhvi + Mukuzani ZDARMA

10 hodnocení
1 349 Kč
Skladem (>6 ks)

Čteme [Čvenebury Kvevri]

Exkluzivní naturální červené suché víno vyráběno z hroznů 65 let staré révy tradiční gruzínskou Kvevri metodou, která je zapsána na seznamu UNESCO.

12 měsíců zrálo v sudech z kavkazského dubu.

 Doprava ZDARMA při objednávce nad 1000Kč. Víno Vám doručí kurýrní služba Messenger s GARANCÍ BEZPEČNÉHO DORUČENÍ.

Můžeme doručit do:
11.12.2024
Kategorie: Červená vína
Druh výrobku: Červené víno
Obsah cukru: Suché
Ročník: 2015
Obsah alkoholu: 13% obj.
Zbytkový cukr: 0g/dm³
Obsah kyselin: 5,1g/L
Objem: 0,75 l
Výrobce: JSC Corporation Kindzmarauli

Jak si u nás vybrat víno, pokud neznáte gruzínské odrůdy? Mrkněte zde.

Máte své oblíbené evropské odrůdy a hledáte gruzínské víno v podobném stylu? Zde Vám poradíme.

 

Vína v setu:

  1. Chveneburi Kvevri Shavi Jikhvi červené suché
  2. Mukuzani Grusignac červené suché (Detail)

Kvevri víno: Jedná se o víno vyrobené tradiční gruzínskou metodou, která je stará už 8 tisíc let. Je to tedy nejstarší archeologicky doložená metoda výroby vína vůbec. Z tohoto důvodu je také Gruzie považována za kolébku vinařství. Kvevri jsou velké keramické nádoby, které mohou mít objem až 5000 litrů. Ty se zakopávají do země tak, že na povrch vylézá pouze hrdlo. Vinný mošt se z bobulí vymačkává šlapáním (podobně jako když se šlape zelí) a poté je i se slupkami a jadérky vložen do kvevri nádob, kde s nimi fermentuje. Díky tomu si víno zachová nejen všechny vitamíny a antioxidanty, ale především má mnohem výraznější vůni, chuť i barvu.

Metoda výroby vína - Kvevri byla v roce 2013 zapsána na seznam světového kulturního dědictví - UNESCO.

Vlastnosti: Chveneburi qvevri je vyráběno z ručně vybraných hroznů odrůdy Saperavi, které vyrostly na 65 let staré révě. Díky tomuto unikátnímu výběru hroznů má víno neobyčejné aroma i chuť. Víno nejprve zraje 6 měsíců v kvevri nádobách a poté ještě celý rok v sudech z kavkazského dubu. Ve vůni najdeme třešně a lesní plody s tóny pepře a lehkým nádechem tabáku a čokolády. To vše perfektně balancuje se sametově lehkými tříslovinami. 

Jídlo: Chveneburi kvevri je ideální servírovat k velmi kvalitnímu červenému masu. Například T-bone steaku.

 

Ročník: 2015

Obsah alkoholu: 13 %

Obsah láhve: 0,75l

Výrobce: JSC Corporation Kindzmarauli est. 1533, trademark Shavi Jikhvi®

Skladujte při: 5-20 °C

Konzumujte při: 16-18 °C

 

Na zdraví!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: