Jak si u nás vybrat víno, pokud neznáte gruzínské odrůdy? Mrkněte zde.
Máte své oblíbené evropské odrůdy a hledáte gruzínské víno v podobném stylu? Zde Vám poradíme.
Doporučený postup:
Pro relevantní srovnání je potřeba otevřít obě lahve najednou. A v ideálním případě doporučujeme je otevřít už několik hodin před začátkem samotné degustace. Optimální teplota pro degustaci je 17-20°C. Pokud vína degustujete v menším počtu lidí a nechcete vypít obě lahve za jeden večer, klidně lahve dobře uzavřete a vraťte se k ním následující den.
Vlastnosti: Saperavi Kvevri od Shavi Jikhvi je víno, které je bezesporu excelentní reprezentant kvevri vín. Je vyráběno z nejlepších ručně sbíraných hroznů ze starých vinohradů, které plodí hrozny výrazné chuti.
Už jeho koncentrovaná vůně pečených švestek, rozinek a vařených lesních plodů je předzvěstí neopakovatelného zážitku z pití vína.
Ovocnou chuť pěkně dokreslují lehké tóny dubu, které víno má díky 3 měsícům zrání v sudech. Saperavi má příjemný ocas se sladkým nádechem, který připomíná marmeládu z lesního ovoce.
Na zdraví!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.