Jak si u nás vybrat víno, pokud neznáte gruzínské odrůdy? Mrkněte zde.
Máte své oblíbené evropské odrůdy a hledáte gruzínské víno v podobném stylu? Zde Vám poradíme.
Doporučený postup:
Pro relevantní srovnání je potřeba otevřít obě lahve najednou. Optimální teplota pro degustaci je 6-10°C. Pokud vína degustujete v menším počtu lidí a nechcete vypít obě lahve za jeden večer, klidně lahve dobře uzavřete a vraťte se k ním následující den.
Barva: světlá slámová
Vůně: broskvová
Vlastnosti: Rkatsiteli se vyrábí ze stejnojmenné odrůdy hroznů Rkatsiteli a patří k nejznámějším bílým gruzínským vínům. Toto víno má aromatický kořeněný buket s tóny tabáku a tím se výrazně odlišuje například od moravských vín, na která jsme u nás zvyklí. Takže se jedná o příjemnou změnu. Jeho svěží kyselost v ústech zanechává jemnou šťavnatou chuť, která pohladí chuťové pohárky.
Optimální teplota pro pití je 6-10° C a perfektně se hodí například k pokrmům z chřestu, hub nebo mořských ryb.
Láhev: Na etiketě najdete malbu gruzínského malíře Gizo Khubua.
Na zdraví!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.